Германската икономика ще се възстанови от коронавирусната криза и ще

...
 Германската икономика ще се възстанови от коронавирусната криза и ще
Коментари Харесай

Отлични новини за германската икономика

 

Германската стопанска система ще се възвърне от коронавирусната рецесия и ще се върне към напредък най-късно до октомври, предвижда министърът на стопанската система на страната Петер Алтмайер пред Bild am Sonntag. Той чака немската стопанска система да реализира растеж от над 5% през 2021 година след стесняване от 6% тази година, написа изданието, представено от Bloomberg.

Министърът планува, че броят на безработните в най-голямата стопанска система в Европа ще стартира да понижава от ноември. Неговата цел е връщане на заетостта на равнищата отпреди пандемията до 2022 година

Същевременно Алтмайер съобщи, че е доста смутен от растящия брой на инфектираните в Съединени американски щати, тъй като излизане на пандемията отвън надзор ще има тежки последствия за международната стопанска система.

Той разкритикува практиката да се изкупуват огромни количества медикаменти против ковид, откакто администрацията на американския президент Доналд Тръмп подписа договорка предишния месец за придобиването на съвсем всички доставки на лекарството Remdesivir на компанията Gilead Sciences, един от двата медикамента с потвърден резултат против COVID-19.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР